Sări la conţinut

Mircea Rusnac – La Lindenfeld, după patru ani

octombrie 9, 2015

Am revăzut la 29 august 2015, în compania celor de la proiectul Lindenfeld. Satul părăsit, fosta localitate devenită atracţie turistică. Drumul de acces a fost între timp îmbunătăţit întrucâtva, fiind lărgit astfel încât o maşină condusă cu precauţie să îl poată străbate.

O bună impresie face biserica, al cărei exterior a fost renovat a doua oară vara aceasta, după mai bine de un deceniu, de acelaşi Helmuth Kierer, pe cheltuială proprie. Din 2014 a apărut în biserică un caiet de impresii, în care vizitatorii consemnează cele văzute.

DSC_0015

Acoperişul casei nr. 10 s-a distrus complet. Clădirea, păstrată relativ întreagă până acum, se va deteriora iremediabil. A dispărut şi tăbliţa cu nr. 10 de pe perete, mai păstrându-se acum doar cea veche cu nr. 7. Celelalte ruine arată cam tot cum le ştiam.

Se mai ţine cu greu pe picioare casa nr. 34 de pe strada dinspre Gărâna. Vara ea este locuită de un cuplu de bătrâni din Poiana, crescători de animale. Vizitându-i interiorul, am descoperit că se păstrează vechiul mobilier al pemilor, folosit acum de noii locatari. Peste drum se află un izvor cu apă foarte bună, mai ales într-o zi călduroasă de vară.

Pomii fructiferi din Lindenfeld rodesc mai departe, iar în împrejurimi erau mure coapte. O excursie la Lindenfeld are mereu darul de a energiza şi a reîncărca bateriile celor doritori de o ieşire în natură.

From → Uncategorized

4 comentarii
 1. Sorin permalink

  Buna ,
  Numele meu este Sorin Minda, am fost la Lindenfeld de cateva ori cu motocicleta, este mirific. Nu n-am gândit inca, serios la asta, dar as vrea sa ma mut acolo cu soția. Exista cineva cu care se poate vorbi despre asa ceva, despre o casa??? Multumesc si astept raspuns .

 2. Impresionant si tragic.

 3. Niculae Vodă permalink

  Bună seara !mă numesc Niculae ,doresc să mă mut aici în acest satlindenfeld.

 4. mariana permalink

  Multi au porniri din acestea romantice : vad un sat parasit, locuri libere de „civilizatie” si…vor sa se mute acolo.
  E frumoasa ideea si daca ai incapatinarea necesara se si poate realiza optiunea asta de moment. Pai gasiti-va intre voi cei care chiar vreti sa va mutati intr-un loc pierdut in natura salbaticita, uniti-va si ajutati-va la recosntructie , ptr ca altfel va fi imposibil sa razbiti : materiale de constructie, meseriasii seriosi, mincare asigurata, transportul pentru …de toate…. Doar tu cu sotia, fratele si cumnata, sau …cam asa ceva….nu merge !
  Multa bafta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: